Meny
 

17. mai desserter du lager på 1-2-3

Disk opp med hjemmelaget is, flaggfarget marengs eller en frisk bærkake. Det beste er at alle dessertene kan lages dagen i forveien, slik at du kan veive høyt med flagget og rope HURRA sammen med venner og familie i stedet for å tilbringe nasjonaldagen på kjøkkenet.

Dessert

ISKREM

17. mai er dagen for is! En mild og deilig hjemmelaget vaniljeiskrem slår an hos både store og små. Pynt iskjeksene med fargestrøssel i rødt, hvitt og blått for å sette prikken over i´en. Denne oppskriften blir til 6 is.  

Ingedienser
4 stk eggeplomme
4 ss sukker
4 dl kremfløte
Iskjeks:
6 stk iskjeks
50 g hvit sjokolade
6 ss fargestrøssel

Slik gjør du

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  3. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
  4. Nå er isparfaiten klar til å fryses.
  5. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  7. Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og fargestrøssel.

MARENGS

Lag søte, små marengstopper til barna på 17.mai. I fargene rødt, hvitt og blått blir det ekstra stas på både nasjonaldagen og kakebordet med denne hjemmelagde godisen. Denne oppskriften blir til omtrent 40 små marenstopper.

 

 

Ingredienser
3 stk eggehvite
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts sitronsaft
225 g sukker
1⁄4 ts rød konditorfarge
1⁄4 ts blå konditorfarge

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron.
  2. Ha eggehviter i bollen og pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.
  3. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  4. Ha en rund tipp i sprøyteposen (størrelse 8-10), og brett den litt ned. Lag små tynne striper med konditorfarge langs innsiden av posen. Ha rød og blå farge om hverandre, 6 striper totalt. Bruk gjerne en malekost for å enklere komme til.
  5. Ha marengsen i sprøyteposen og fest bakepapiret til stekebrettet ved å sprøyte litt marengs på undersiden av papiret i hvert hjørne.
  6. Sprøyt ut marengsen i små topper. Sett den i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.

LAGVIS BÆRKAKE

Server en herlig lag-på-lag kake med friske bær og dekorer desserten med en spisende lakrissnor. Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner. 

 

 

Ingredienser

Kakebunn:

4 stk egg
120 g sukker
120 g hvetemel
3⁄4 ts bakepulver
2 ts valmuefrø

Lag:
2 kurv bringebær , á 150 g
2 kurv blåbær , á 150 g
1 beger kesam vanilje
Eventuelt 8 stk lakrissnor til pynt


Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.
  2. Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.
  4. Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass.

 

 

Oppskriftene er hentet fra Matprat

Sist endret - 23 april 2018