Meny
 
Hvilken matboks bør du velge til barna?

Hvilken matboks bør du velge til barna?

Første skoledag nærmer seg, og mange går til innkjøp av ny matboks og drikkeflaske til sitt spente skolebarn. Drikkeflaskene blir smartere og matpakkeløsningene flere – enten du ønsker en matpakke med flere rom, eller en for brød, frukt, salat eller frokostblanding.

Matpakken er gjerne ett av dagens høydepunkt og matpakketrenden har tatt av de siste årene. Flere legger mer tid i å lage gode matpakker. Uansett hva du lager og hvor omfattende den er, er det viktig å tenke gjennom behovet før du går til innkjøp av ny matboks og drikkeflaske.

 

– Det første kunden spør om når de kommer hit er om matboksene og flaskene er tette, forteller Lene hos Kitch’n. – Deretter spør mange etter en matboks med flere rom.

 

Her må du vurdere behovene og hva barnet kommer til å ha med seg i barnehagen eller på skolen.

 

– Du får den enkle sorten, som passer til en brødskive eller tre. Også finnes det de med plass til frukt og grønnsaker i egne rom, for å sprite opp matpakken litt. Det trenger ikke være omfattende, men en matpakke trenger heller ikke bare bestå av en brødskive med salami, sier Lene.

 

Matboksene designet for salat og dressing er kanskje forbeholdt de eldre barna, mens de yngre barna gjerne skal ha matbokser tilrettelagt for annen type mat – og de skal romme mye.

 

– Tilpass størrelsen på matboksen til mengden mat som skal fraktes, da det vil sikre at maten holder seg best mulig, sier Hilde hos Rafens. – Med boksene fra Sistema får du mye lagringsplass, mange rom og flere muligheter for både brød, yoghurt, nøtter og frukt i én og samme boks, forklarer hun. En boks er for eksempel tilpasset salat, mens en annen er perfekt til frokostblanding med egen beholder for bær.

– Jeg opplever ofte at guttene vil ha de høyere matboksen fordi de stabler brødskiver i høyden, sier Hilde med et smil. – Matboksene kan deles i både to, tre og fire rom.

 

«Det har også blitt mer populært med foodbags, som passer barn like godt som voksne. Den holder maten helt fersk, den tørker ikke ut, og den tar ingen plass etter maten er spist.» 

Kristina, Enklere Liv

 

Og syns du det er dumt med matbokser som har faste rom, har Enklere Liv løsningen.

– Disse boksene fra Bento har en flyttbar skillevegg som passer fint når ikke alt får plass i de faste rommene, forklarer Kristina hos Enklere Liv. – Det har også blitt mer populært med foodbags, som passer barn like godt som voksne. Den holder maten helt fersk, den tørker ikke ut, og den tar ingen plass etter maten er spist. Da bare rulles den sammen. Også tåler den selvsagt oppvaskmaskin, den også, og kommer i mange forskjellige farger.

 

«Særlig hengslene bør være solide, for disse åpnes ofte. Barna sitter jo gjerne og leker med de og lukker boksen opp og igjen.»

Hilde, Rafens

 

Har du små barn, er selvsagt holdbarheten og brukervennligheten på matboksen viktig.

– Vi får ofte spørsmål om matboksene er solide, og det er de, forklarer Hilde hos Rafens. – Særlig hengslene bør være solide, for disse åpnes ofte. Barna sitter jo gjerne og leker med de og lukker boksen opp og igjen. Også er det selvsagt viktig at den er barnevennlig og enkel å åpne for små barn.

 

Smart drikkeflaske gir vannet smak 

Like viktig som matboksen er drikkeflasken, og den er heller ikke den samme som for 20 år siden. Nå finnes det nemlig et enkelt triks for å få barnet til å drikke mer vann.

 

– Frukt eller bær i vannet setter smak og får gjerne barna til å drikke oftere og mer, forteller Lene hos Kitch’n. Hun viser frem to flasker med sitruspresse og rom nederst i flasken.

– Legg en sitron, lime, appelsin eller et eple i det nederste rommet, og vannet får smak!

 

Rafens demonstrerer også en solid flaske for de litt eldre barna, der røret gjennom flasken kan fylles med deilig frukt. For de aller minste er de mindre flaskene populære, særlig flaskene i myk plast med sving. 

 

 

 

Hva med å overraske med en ekstra deilig matpakke?

Meny tipser oss deilig omelett i polarbrød, fylt med ost, skinke og cherrytomater. Andre gode forslag til omelettfyll er løk, paprika, sopp, chorizo, pølsebiter, bacon eller purre. Velger du en grov variant av polarbrødet, blir lunsjen enda mer mettende og næringsrik.

 

Se oppskrift på omelett på Meny sine sider.

 

 

Rafens og Kitch'n har for tiden opptil 50 % på flere av sine matpakkeprodukter! 

 

Salatboks to-go fra Rafens, 119,-

Sandwich-boks fra Rafens, 59,-

Frokostboks, til blant annet frokostblanding, fra Rafens 89,-

 

Matboks med tre rom fra Rafens. Triple split, 179,-

Slimline matboks med drikkeflaske fra Rafens 149,-


Bento Box med blant annet flyttbare rom, fra Rafens 199,-

 

 

Avventer pris

 

Enkle matbokser med ett rom, i flere farger fra Kitch'n 89,-

Drikkeflaske med plass til frukt i bunn for å gi vannet smak. Fra Kitcn'n 249,-

 

 

Foodbag, matpose, fra Enklere Liv 199,-

Sølefri drikkeflaske for de yngste barna, fra Enklere Liv 199,-

 

Enkle lunsjbokser fra Rafens 89,-

Sist endret - 31 august 2017

Relaterte butikker

Enklere Liv
kitchn