Meny
 

Nyheter hos Olivenlunden 1830

Olivenlunden

Årets sommerolje og oppskrift på deilig vegetarpizza......

Årets Sommerolje

 

FRA PUGLIA - ITALIA

PRODUSENT Familien Di Martino

OLIVENLUND Frantoio Schinosa

OLIVENSORT 100% Peranzana

FRUKT Mild

INNHØSTING November 2016

 

Årets sommerolje har sin opprinnelse i Puglia, i den nydelige havnebyen Trani ved Adriaterhavet. Familien Schinosa har produsert olivenolje i nå trehundre år, og dyrker bl. annet olivensorten Peranzana.

Olivensorten Peranzana gir sommeroljen en mild og elegant smak med rund avslutning. Oljen er fruktig med aroma av eple og et hint av mandel.

Den passer til friske salater, sjømat, grillet og rå fisk, hvitt kjøtt, grønnsaker, tomat & mozzarella, ost (chèvre og parmesan), fruktsalat eller kun med et stykke godt brød.

Pris 329,- (500ml)

 

Oppskrift på pizza med oljen lenger ned på siden.

 

Jordbærbalsamico

Balsamico laget med ekte jordbærpuré! Ingen tilsetningsstoffer, fargestoffer eller kunstige aromaer.

Passer til salat, frukt, sorbet og is.

En sommerfavoritt!

Pris 149,- (100ml)

 

 

Tomat- & basilikumbalsamico

Balsamico laget med ekte tomat og basilikum. Ingen tilsetningsstoffer eller fargestoffer.

Passer til salat, tomat, mozzarella, gazpacho eller andre kalde supper.

Pris 149,- (100ml)

 

 

Sorte balsamicoperler

Flytende dråper balsamico i hver perle!

Drøy i bruk, perfekt til å pynte en rett. Bruk i salaten, asparges, is og dessert.

189,-

 

Sommerens beste grillsauser, 100% naturlige, helt uten konserveringsmiddel eller tilsetningsstoffer:

BBQsaus 99,-

Ketchup med Provenceurter 89,-

Ketchup med Cayennepepper 89,-

 

 

Vegetarpizza med sommerlige grønnsaker

Ingredienser:

  • 250g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 15g gjær
  • 3 ss Hverdagsolje
  • 1,4 - 1,5 dl vann
  • Rød pesto
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 liten løk
  • 1 vårløk
  • ½ rød paprika
  • 1 ss Tancheoliven
  • 2 ss Timian (kun bladene)
  • Urtesalt til salat & pasta
  • Nykvernet sort Phu-Quoc pepper
  • Sommerolje

Tilberedning:

  • I en bolle, bland sammen hvetemel, gjær og salt. Deretter tilsett olivenolje og vann. Elt deigen til den gir litt motstand.
  • Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve 2 timer i kjøleskap.
  • Skjær aubergine og løk i tynne skiver.
  • Med en ostehøvel, skrell squashen i strimler (på langs).
  • Skjær vårløk i strimler og paprika i små biter.
  • Forvarm ovnen på 180 grader.
  • Kjevle ut deigen til ønsket form og legg den på et stekebrett (dekket med bakepapir).
  • Hell et tynt lag rød pesto over deigen.
  • Ha over aubergine, løk, squash, vårløk, Tanche-oliven, paprika og timian til slutt.
  • Ringle litt Hverdagsolje over grønnsakene, og dryss med urtesalt og nykvernet Phu-Quoc pepper.
  • Stek pizzaen i 15-20 minutter.
  • Server med litt Sommerolje over pizzaen.

Tips: Kan spises varm eller kald.

 

 

Sist endret - 02 juni 2017