Meny
 
Dateantrekk med personlig shopper

Stylistens tips: Tre sikre dateantrekk

Skal du på middag med kjæresten, venninnene eller kanskje en du aldri har møtt før? Da er det stas å føle seg ekstra fin, men det er ikke alltid lett å finne det perfekte antrekket. Her er tre sikre stilkort fra stylist og personlig shopper Elin Månsson. 

Planlegger du en date er det stor stas å vise seg fra sin beste side. Likevel er kleskoden vanskelig å knekke for mange, særlig hvis du syns at det å gå på date er nervepirrende fra før av.

– Jeg har mange single venninner som stadig lurer på hva de skal ha på seg når de skal på date, forteller stylist og personlig shopper hos Strømmen Storsenter, Elin Månsson. – Det er jo så mye å velge i, men man vil heller ikke risikere å være overpyntet. Målet er å være stilig, komfortabel og casual på samme tid, samtidig som det skal passe din egen stil! sier Elin.

 

Og noen sikre kort er det, kan den erfarne shopperen fortelle. Hun kjenner senterets motebutikker ut og inn, og vet hva som er i sesong og hva som fungerer hele året. Som disse tre antrekkene, som hun har plukket ut i anledning årets valentinsdag:

 

Jeansen + skjorten

– Jeansen er et trygt kort på date, den kommer i mange ulike varianter og kan styles opp og ned etter anledning og dagshumør. Her har jeg valgt sorte ankelstøvletter til, men hvite sneakers fungerer like bra. Sneakers fungerer faktisk bra til alle de tre antrekkene jeg har valgt her, forklarer Elin.

 

 

Den hvite skjorten er fin nedi buksa, og kan også erstattes med en hvit T-skjorte om man ønsker et enda kulere uttrykk. Her gjør detaljene mye, og Elin har plukket ut en stilig veske som gjør mye ut av seg, kombinert med røde lepper. De spisse ankelstøvlettene topper antrekket og er gode å gå i.

– Dette antrekket er såpass casualt at du ikke blir overpyntet, men ser samtidig laidback og stilig ut, med røde detaljer som fresher opp stilen, sier Elin.

 

Jeans fra Odd Molly / Ny og Ne 1495,-

Hvit skjorte fra Close to my heart / Ny og Ne kr 795,-

Semsket skinnjakke fra Vero Moda kr 999,95,-

Belte fra Vero Moda kr 129,-

Veske fra Beck Søndergaard / More than Shoes 799,-

Ankelstøvletter fra Bianco 1199,-

 

 

 

Skinnbuksen + strikkegenseren

Er du glad i skinnbuksa, er den det perfekte plagget for Elins neste stylede antrekk, fordi den både er sexy, kul og samtidig avslappet. Her er strikkegenseren en vesentlig del av antrekket for å få kontrasten mellom det lune materialet og det tøffere skinnmaterialet. Skinnbuksen er det langt flere som kler enn det man kanskje skulle tro, og denne finnes i flere ulike varianter som alle gir effekten av skinn. Om ikke du tar den helt ut og velger en skinnbukse av ekte skinn.

– Det viktigste er at du føler deg komfortabel i den, sier Elin, som har prøvd skinnbuksen på flere av sine personlig shopper-kunder, med stort hell.

 

 

Genseren kan gjerne være av ekstra god kvalitet, og dyttes litt ned i buksa for å fremheve formene.

– Her er mitt beste tips å velge en farge på genseren som du vet at du kler, som gjerne er «din» farge og som gir glød til ansiktet, forteller Elin. Legg også merke til den sorte blondetoppen som synes under genseren på den ene siden.

– En tøff og litt sexy detalj, som gir antrekket en edgy vri sammen med smykker. Kjør på med gullsmykker til denne nokså rolige looken, for å gjøre antrekket enda mer feminint. Ankelstøvlettene løfter også her antrekket, eller du kan velge boots, hæler eller pumps!

 

Ullgenser fra Close to my heart / Ny og Ne kr 1795,-

Bukse i skinnimitasjon fra Vero Moda 399,95,-

Blondetoppfra Vero Moda  199,95,-

Halsbånd fra Edblad / Companys fra kr 249,-

Gullring fra Pernille Corydon / Companys 649,-

Armbånd fra Miss Mathisen / More Than Shoes kr 800,-

Ankelstøvletter fra Bianco 1399,-

 

 

   

Skjørtet + T-skjorten

Til det tredje og siste ultimate dateantrekket, har Elin valgt et skjørt. Dette syns hun er mer fleksibelt enn en kjole hvis du ikke vil pynte deg for mye.

– Et skjørt kan både være laidback og superstylet, helt avhengig av hva du velger å style det med. Det sorte skjørtet kan du velge i alle slags mulige materialer. Fargen du velger på toppen avhenger også av hvilke farger du kler, og her syns jeg Thea kledde gult veldig godt!

Du kan også velge en hvit eller grå topp til og antrekket blir like stilig, sammen med en jakke du er komfortabel i.

– Kjør på med sneakers og skinnjakke til, eller en blazer og hæler, og denne basen fungerer perfekt til date, enten du skal på biljard eller opera! 

 

 

Gul t-skjorte fra Soaked In Luxury / Companys kr 199.95

Blazer Karen By Simonsen / Companys kr 1799,-

Skjørt fra Moss Copenhagen / Companys kr 550,-

Øredobber fra Miss Mathisen / More than shoes 650,-

 

 

Også her kommer statement-øredobbene til sin rett og pynter opp T-skjorten. Du kan også sette farge på antrekket med en kul leppestift.

– Her gikk vi for røde lepper som gir en fin kontrast til gult og gir en fin glød til ansiktet, forteller Ann Cathrin hos Inglot på Strømmen Storsenter.

 

 

 

Sminke og hår: INGLOT, Strømmen Storsenter
Styling: Elin Månsson

Location: Il Padrino, Strømmen Storsenter

Modell: Thea Borgen, Kundeservice

Sist endret - 20 mars 2018