Meny
 
Klokkerens på Strømmen Storsenter

Derfor er klokkerens viktig

Vi bærer den kanskje på armen tjuefire timer i døgnet, men mange glemmer vedlikehold og rens av klokken sin. Urmaker Ø. Thomassen på Strømmen Storsenter har gode råd.

I verkstedet hos Urmaker Ø. Thomassen på Strømmen Storsenter, er det et nitid arbeid som finner sted. Klokker med avansert mekanikk er inne til rens, service eller vedlikehold. For mange har den stor verdi.  

– Vi har alle et ulikt forhold til klokken vi bærer. For mange er den et smykke man er svært glad i og en investering man ønsker å ta vare på. Kanskje er den arvegods eller en klokke du ønsker skal gå videre til neste generasjoner, sier Guro hos Urmaker Ø. Thomassen.

«Mange opplever nok å bli overrasket over hva de kan finne av smuss hvis de tar en grundig titt på klokken sin.» 

Guro hos Urmaker Ø. Thomassen.

 

De erfarer ofte å få inn klokker som ikke har fått den servicen eller rensen de bør ha. Eier du en klokke som aldri vedlikeholdes eller renses, kan den sammenlignes med en bil som aldri vaskes. 

– Mange opplever nok å bli overrasket over hva de kan finne av smuss hvis de tar en grundig titt på klokken sin. En klokke bærer du kanskje 24 timer i døgnet, og de med lenker og gummireim vil derfor trenge en utvendig kasse- og lenkerens fra tid til annen. I verste fall kan smusset slite på pakninger, lenker og remmer og gjøre skade på materialet. Aller helst bør du ta av deg klokken om natten. Klokker som ikke er treningsklokker bør tas av når du trener, noe som er spesielt viktig for klokker med lærreim.  

 

 

Klokkene er mange hos Urmaker Ø. Thomassen og de kommer i flere ulike utførelser, hvor det skilles på mekaniske ur, kvartsur med batteri og digitalur. Innenfor mekaniske ur kommer både opptrekksur og automatisk ur, med avansert mekanikk som får klokken til å fungere. Fagkunnskap er viktig for å ta vare på mekanikken.

– Både kvartsur og mekaniske ur må behandles med varsomhet, presiserer Guro. – Det er et instrument! Mye kan skje bare i et batteriskift, når baklokket åpnes. Vi ser altfor ofte fingermerker i ur vi åpner, smuss som har falt inn i uret og fiberpakninger som er satt inn feil vei blant annet, sier Guro. Av erfaring anbefaler Urmaker Ø. Thomassen ettersyn av klokken én gang i året. Har du en vanntett klokke, trykktestes denne for å se at den fortsatt holder vann ute. 

 

«Klokken er en av de få tingene som følger oss hver eneste dag, og mange har et tett forhold til den.»

Guro hos Urmaker Ø. Thomassen.

 

 

 

Tar du turen innom urmakeren, kan de vurdere om klokken trenger en service og en rens, og er du tidlig ute kan du få det gjort før jul.

– Klokken er en av de få tingene som følger oss hver eneste dag, og mange har et tett forhold til den. Da er det lurt å ta vare på den, og så er det jo ekstra hyggelig at klokken skinner når julen er her og finstasen skal på! avslutter Guro.

 

 

 

 

Sist endret - 01 november 2017