Meny
 
Barneklær

Lekne og funksjonelle barneklær til skolestart

Det nærmer seg skolestart – en perfekt anledning til å fornye garderoben hvis barnet trenger nye klær. Høstens nyheter fra butikkene er både funksjonelle og praktiske, samtidig som stilen er leken og avslappet. 

Ulltøy designet som hverdagsklær, en stil inspirert av amerikanske skoler, joggerjeans som kombinerer det beste av to verdener og en fargepalett både jentene og guttene omfavner. Årets barnekolleksjon fra butikkene er leken, fargerik og funksjonell – uten for mye lag-på-lag, slik at barnet enkelt kan kle på seg selv. Vi har spurt butikkene om deres beste tips, og hva som er favorittene fra årets kolleksjoner.

Hva kan være lurt å tenke på når man kjøper nye klær til skolestart?

Tenk praktisk! Skolebarn vil gjerne ha enkel påkledning og ikke for mye lag-på-lag. I barnehagen er det alltid noen som passer på at barna er riktig kledd til enhver anledning, men det er det ikke på skolen, så pass på å velge komfortable klær som barna liker å leke i, men som du også vet de holder seg varme i. Hos WoolLand selger vi ulltøy i fineste merinoull 100 %, som verken klør eller stikker, og som er designet som fine hverdagsklær. De er også noe tykkere i kvalitet enn ordinært ulltøy. Velger du dette slipper barna derfor å ha noe under ulltøyet og heller ikke noe over, da ulltøyet er fint i seg selv og varmer godt.

Hedda, WoolLand

 

Det viktigste er selvsagt at det er komfortabelt og funksjonelt for barna, og at plaggene gjerne kan benyttes på ulike måter, i ulike kombinasjoner. Å velge godt yttertøy er selvsagt også viktig, og her mener vi funksjonsjakkene og dressene fra Kaxs som fås hos oss er et must, da de beskytter mot både vind og vann.

Sissel, KappAhl

 

Genser 179,- fra Benetton / Regnbukse 249,- fra KappAhl / Sokker 5-pak 89,50 fra Lindex /  Regnjakke 299,- fra Lindex / Lue 149,- fra Moods of Norway / Ullstilongs 199,- fra Lindex / Gummistøvler 249,- fra Skoringen / Ryggsek med refleks 499,- fra WoolLand.

 

Hva er populært blant årets barneklær?

Joggerjeansen er alltid en favoritt hos barna, den er både behagelig og kul! Det samme er cargo-buksene til både jente og gutt, og her er det kamuflasjeprint som gjelder. Bomberjakka er også populær blant barn, særlig som en overgangsjakke, og den fås både til liten og stor, ensfarget og med print. Den tynneste varianten er perfekt som innejakke om høsten og vinteren! Vi ser til slutt at Hampton Republic-kolleksjonen hos oss er populær, klær inspirert av amerikanske universiteter og som passer perfekt til skolestart.

Sissel, KappAhl

 

Hos jentene ser vi en trend av oversized gensere og jakker, gjerne med grafiske uttrykk og tøffe beskjeder. Årets kolleksjon består dessuten mye av basisplagg og gjerne i organisk bomull. Hos guttene..

Cathrine, Cubus

 

Regntøy med ullfôr er både praktisk og lekent for barna, særlig når de løper inn og ut av skolegården i sur vind og regn. Det samme gjelder kule ullcapser vi lanserer denne høsten, som holder barnet god og varm på hodet. Vi lanserer også i år WoolLand skolesekk med patcher i refleks. Disse er både superkule og synlige på vei til skolen!

Hedda, WoolLand

 

Caps 199,- KappAhl / Hoodie 149,- fra Cubus /  Sekk 299,- fra KappAhl / Jakke 179,- fra Lindex / Jeans 249,- fra Lindex / Solbriller 59,60 fra Lindex / Skinnsko 499,- fra Skoringen

 

Hvis det er én stil du skal trekke frem, hva er det?

Det er mye å velge i, men joggerjeans til de minste barna er spesielt populært. Det kombinerer det beste fra to verdener; bukser som ser ut som jeans, men føles som joggebukser! Både behagelig og kult, med andre ord. Disse kan kombineres med en komfortabel college, enten en collegegenser eller en hettejakke.

Sissel, KappAhl


Velg et par skjønne bukser, gjerne i trikotmateriale og kombiner med en kul topp eller T-skjorte. Bomberjakken er et nøkkelplagg denne høsten og finnes i mange ulike utførelser – som prikken over i-en!

Kristina, Lindex

 

 

T-skjorte 99,- fra Cubus / Bukse 249,- fra KappAhl / Genser 149,- fra Lindex / Sekk 199,- KappAhl /Bukse 149,- fra Benetton / Rosa jakke 249,- KappAhl / Lue 79,50 fra Lindex / Sneakers 399,- fra Shoeday

Sist endret - 19 september 2017