Meny
 

Dette er vårens gavetips til konfirmasjon

Er du usikker på hva du skal gi i gave til vårens konfirmant? Da kan disse tipsene komme godt med, og med ett av dem stiller du forberedt til enhver konfirmasjon.

gavetips, grønn fargetone

Konfirmasjonen er konfirmantens store dag, og det er ingen tvil om at gaveutpakkingen er et høydepunkt i seg selv. Da er det hyggelig å gi en gave med omtanke, en gave som konfirmanten kan få stor glede av.

 

Gavetips: Smykke med diamantanheng fra Bjørklund

 

Tar du turen innom en av våre gullsmedbutikker, kan du få gode tips til gaver som passer både ham og henne. Flere gaver er både trendy og tidløse, og kan vare et helt liv.

– Får konfirmanten bunad, er bunadsølv en fantastisk gave til både gutter og jenter. Bunaden har virkelig fått sin renessanse og har vel neppe vært mer trendy enn den er akkurat nå, forteller Janne hos Bjørklund. – Bunadsølv kan leve gjennom flere generasjoner og går gjerne i arv. Gode gavetips til jentene er beltestøler, søljer, hårpynt, øredobber og ringer, for å nevne noe. Til gutta har vi alt fra mansjettknapper og slipsnåler til bunadskniver og lommeur, forteller Janne. 

 

Bunadsølje 2610,- fra Bjørklund

Skagen smartklokke 1995,- fra Bjørklund

Sirkel 1198,- og hjerteform 1098,- fra Bjørklund

 

Sølvring 2499,- fra Gullfunn (på tilbud til 1499,- frem til 20. mai)

Gullring 2499,- fra Gullfunn (på tilbud til 1499,- frem til 20. mai)

Slipsnål og mansjettknapper 799,- per del (på tilbud til 599,- frem til 20. mai)

 

Har du lyst til å kjøpe smykker uavhengig av bunaden, kan du enten gå for et personlig smykke eller et klassisk smykke med diamant. 

– Elegante og sofistikerte diamantanheng på kjeder eller på ringer ser vi gleder stort. Personlige smykker er også veldig i vinden om dagen, som stjernetegnssmykker eller gullsmykker med graveringsplate. Her kan du sette inn en forbokstav for å sette et personlig preg på smykket, sier Janne.

 

Gavetips: Ring til konfirmanten fra Gullfunn

 

Bjørklund selger også mange klokker til konfirmantene. Det gjør også Urmaker Thomassen:

– Et armbåndsur er en tradisjonsrik og sikker konfirmasjonsvinner som alle setter pris på, mener urmakerne hos Urmaker Thomassen AS. Tilbehør er en superviktig del av garderoben og særlig noe de unge er opptatt av. Armbåndsuret er ofte et trygt valg, og her bør man tenke kvalitet, oppfordrer Bård.

– For menn er kanskje klokken det eneste smykket som er sosialt tillat i alle lag. For kvinner kan en klokke komplementere alle antrekk og det er med på å vise identitet. I tillegg har det selvsagt en praktisk nytteverdi!

 

Har du en klokke du er glad i? Derfor er klokkerens viktig

Michelin Herbelin-klokke 4898,- fra Urmaker Thomassen

Seiko Prospex klokke 3998,- fra Urmaker Thomassen

Longines-klokke 9990,- fra Urmaker Thomassen

 

Den klassiske klokken går nok aldri av moten, enten det er modeller som kommer i metall eller skinn. De fire klassiske fargene er sort, brun, gull og sølv, fordi det passer de fleste antrekk.

– Men velg gjerne små detaljelementer som gjør klokkegaven mer personlig, sier Bård.

 

– Har konfirmanten allerede en klokke han eller hun er glad i, kan et gavekort på vedlikehold være noe de setter pris på, siden dette gjerne ikke er først på prioriteringslisten. 

 

Gavetips: Klokke fra Urmaker Thomassen 

 

Ønsker du ikke å gi smykker, finnes det mange andre muligheter. Japan Photo anbefaler et kamera for konfirmanten som liker å forevige øyeblikkene. Er han eller hun glad i å ta bilder, er et kamera en super investering og en omtenksom gave. De i retro-stil er særlig populære, forteller Runar hos Japan Photo.

– Dette tynne kameraet i retro-stil kan kobles til en smarttelefon slik at du enkelt kan fotografere og filme i profesjonell kvalitet, for så å dele resultatene dine med andre. Her kan du både være kreativ og få mange av de samme mulighetene som et speilreflekskamera, forteller han.

 

Gavetips: Kamera fra Japan Photo 

 

Ønsker man å gi en rimeligere gave, har interiørbutikkene mange fine tips å komme med. Det kan være gaver av den praktiske sorten, eller mer klassiske gaver som er svært populære nå.

 

– Apene til Kay Bojesen er svært populære og et samleobjekt man bare blir mer og mer glad i, forteller Lena hos Backe i Grensen. Apene ble designet i 1951 og er om mulig en større favoritt i dag.

 

Vil man gi en mer praktisk gave, er Swell-flaskene blitt svært populære den siste tiden, særlig blant unge.

– De holder på kald drikke i 24 timer og varm drikke i 12 timer, forteller Lena.

 

Ape Kay Bojesen fra 699,- fra Backe i Grensen

Sphere øredobber 399,- fra Backe i Grensen

Sphere kjede 499,- fra Backe i Grensen

 

 

Er du fortsatt usikker på hva du skal gi, gir et gavekort fra DittGavekort konfirmanten full frihet. Gavekortet kan brukes i alle butikkene på det enkelte kjøpesenter og inkluderer blant annet klesbutikker, restauranter, frisører, sportsbutikker eller dagligvarebutikker. Til sammen kvalifiserer DittGavekort til kjøp i totalt 5000 butikker fordelt på ca. 100 kjøpesentre i Norge. I tillegg kan konfirmanten dra kortet på over 60 Thon Hotels. Psst... Thon Hotels er prisbelønte for sine fantastiske frokostbuffeer.

 

 

Du kan enkelt kjøpe gavekort på dittgavekort.no, eller kjøpe det i automatene vi har på våre senter.

 

Om du bestiller gavekortet på nett kan du spesialtilpasse gavekortet! Last opp et morsomt bilde av deg og konfirmanten, eller lim på et bilde av noe du vet hederspersonen ønsker seg.


God konfirmasjonsvår!

Sist endret - 08 mai 2018